Όλοι εμείς που φτιάχνουμε muffins, αγαπάμε αυτά τα μικρά cakes γιατί μπορούν να “αντέξουν” μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας και να παραμένουν πάντα νόστιμα και λαχταριστά. Το μόνο που χρειάζεται είναι έμπνευση και υλικά, που μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα μας.
Ακολουθούν μυστικά για ευφάνταστα γευστικά ταιριάσματα: από αλμυρά μέχρι γλυκά και από μαλακά μέχρι τραγανά, δημιουργούμε muffins για όλα τα γούστα!
Muffins με γεύσεις που αγαπάμε
Ξεκινώντας με το βασικό μείγμα για muffin, δημιουργούμε κλασικά muffins και εμπνεόμαστε για νέες πρωτότυπες συνταγές. Ξύσμα λεμονιού και παπαρουνόσποροι, μπορούν να δημιουργήσουν μία πεντανόστιμη εκδοχή ενός muffin με λεμόνι. Καρότο, ζουμερές σταφίδες και κανέλα, φτιάχνουν ένα ωραίο muffin καρότου, ενώ θα πρέπει επιτέλους να μην αφήσουμε ξανά τα βατόμουρα να κλέψουν την παράσταση, αντικαθιστώντας τα με κομμάτια φράουλας για ένα πιο γλυκόξινο muffin.
Κάτι να κάνει… κριτς κρατς
Αν σας αρέσει το muffin να είναι τραγανό και κάθε δαγκωνιά του να πλημμυρίζει το στόμα σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε υλικά, που θα κάνουν τα muffins κριτσανιστά σε κάθε τους μπουκιά. Ένα μείγμα από αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί, δίνουν στη γεύση μία αντίθεση και μία διαφορετική υφή, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένα τσιπς καρύδας, τόσο για μέσα στο μείγμα, όσο και για το πασπάλισμα, ώστε να δώσουν στο muffin μας το επιθυμητό κριτς κρατς.
Μία γλυκιά έκπληξη
Αν πιστεύετε ότι τα muffins σας δεν είναι αρκετά γλυκά, δοκιμάστε να βάλετε μία στρώση μαρμελάδας ή φυστικοβούτυρο. Μήπως η σοκολάτα μιλάει στην ψυχή σας; Αν ναι, προσθέστε άγλυκο κακάο σε σκόνη και ψιλοκομμένη σοκολάτα για να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός γλυκατζής της παρέας!
Μuffins με αλμυρή νότα
Τα muffins δεν ικανοποιούν μόνο την επιθυμία μας για γλυκίσματα, αλλά και τον πόθο μας για κάτι αλμυρό. Σκεφτείτε μόνο τι νοστιμιά θα κρύβει ένα muffin, που στο μείγμα του περιέχει τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, τσένταρ κ.λπ.), θρυμματισμένη φέτα, ελιές, πιπεριές Φλωρίνης, τουρσί και πολλά ακόμα υλικά.