Η παράδοση, θέλει τα αβγά να βάφονται τη Μ. Πέμπτη, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, με την πλειοψηφία να επιλέγει την κλασική κόκκινη βαφή, που παραδοσιακά συμβολίζει το αίμα του Χριστού, την Ανάσταση, τη χαρά και την ελπίδα.

Φέτος το Πάσχα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πρωτοτυπήσουμε, με εύκολες και έξυπνες ιδέες, δημιουργώντας τα πιο χαριτωμένα πασχαλινά αβγά.

Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες για να στολίσετε τα πασχαλινά αβγά με τον πιο ευφάνταστο τρόπο:

Ρίγες παντού

Τυλίγουμε τα βρασμένα αβγά με μερικά λαστιχάκια πριν τα βουτήξουμε στις κανονικές μπογιές τους και στη συνέχεια, αφού έχουν στεγνώσει, αφαιρούμε τα λαστιχάκια, για να δημιουργηθούν οι όμορφες ρίγες μας.

Ας τους «φορέσουμε» μουστάκια

Τα μουστάκια είναι ξανά της μόδας και γιατί να μην τα «φορέσουμε» και στα αβγά μας; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μαύρο μαρκαδοράκι και βραστά αβγά! Ζωγραφίζουμε προσεκτικά πάνω σε κάθε αβγό ή αυτοσχεδιάζουμε!

Το παλιό μας μανό

Αν θέλουμε τα αβγά μας να μοιάζουν μαρμάρινα, ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο νερό μερικές σταγόνες από τα παλιά μας -έντονα σε χρώμα-μανό. Με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε το νερό με τα χρώματα. Σιγά-σιγά βουτάμε το βρασμένο αβγό στο νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς και όταν καλυφθεί το τραβάμε γρήγορα έξω. Το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει. Όσο βουτάμε τα αβγά, είναι καλό να ανακατεύουμε καλά το νερό.

Γκλίτερ και λάμψη

Περνάμε την επιφάνεια των βρασμένων αβγών με κόλλα μη τοξική. Όσο η κόλλα είναι υγρή, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του αυγού με glitter που μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.

Σχέδια με μαρκαδόρο

Μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα πασχαλινά αυγά μόνο με ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Το μόνο που χρειαζόμαστε, εκτός από όμορφα χρώματα, είναι μπόλικη όρεξη για ζωγραφική και αυτοσχεδιασμό!

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!

Δημήτρης Σκαρμούτσος