Η γαλοπούλα είναι μία από τις βασικές επιλογές για το μενού των Χριστουγέννων. Πολλοί θεωρούν το ψήσιμο της αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο και δεν επιλέγουν να τη συμπεριλάβουν στο γιορτινό τραπέζι.

Παρακάτω ακολουθούν οι πιο νόστιμες και δημοφιλείς ιδέες για να μαγειρέψετε τη γαλοπούλα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Ψήστε τη με βότανα

Η γαλοπούλα ψήνεται τέλεια με ένα μείγμα φρέσκων και αποξηραμένων βοτάνων και ελαιολάδου, το οποίο μπορείτε να απλώσετε σε ολόκληρη τη γαλοπούλα, αλλά και κάτω από το δέρμα.

Αλατίστε το στήθος της γαλοπούλας

Αλατίστε το στήθος της γαλοπούλας και αφήστε το μια ολόκληρη νύχτα. Στη συνέχεια τρίψτε το με λάδι και άλλα καρυκεύματα και ψήστε το. Το ζουμερό αλλά και γευστικό της αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Γλασάρετε το στήθος της γαλοπούλας με πορτοκάλι

Η ιδέα αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές οικογένειες. Η γεύση θα σας εντυπωσιάσει στο κυρίως πιάτο, αλλά και στα εξαιρετικά σάντουιτς, που μπορείτε να φτιάξετε την επόμενη ημέρα.

Γαλοπούλα σε άλμη

Μια στεγνή γαλοπούλα θα απογοητεύσει και εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας. Μια απλή άλμη με νερό, αλάτι, ζάχαρη και βότανα θα σας δώσει ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Γαλοπούλα με βούτυρο βοτάνων γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου

Αυτή η συνταγή της γαλοπούλας έχει μία πολύ ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση. Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας και σούπα λαχανικών.

Γαλοπούλα με γέμιση

Αυτή η συνταγή για γαλοπούλα ξεκίνησε από το Πουέρτο Ρίκο και υιοθετήθηκε παγκοσμίως. Οι συνταγές που μπορούμε να εκτελέσουμε είναι πολλές και οι γεύσεις έντονες, πλούσιες και διακριτικές.

Κλασική ψητή γαλοπούλα

Αυτή η κλασική συνταγή ψητής γαλοπούλας είναι μια ιδανική επιλογή για όσους γνωρίζουν από βότανα και καρυκεύματα, ώστε να πετύχουν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Ψητή γαλοπούλα με μπέικον

Το ψήσιμο της γαλοπούλας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Ένα παγκοσμίως αγαπημένο κρέας, όπως το μπέικον, δεν στεγνώνει, προσθέτει γεύση και απογειώνει γευστικά το ψητό του γιορτινού σας τραπεζιού.

Δημήτρης Σκαρμούτσος