Επιλογή Σελίδας

Ο CHEF

Το dimitrisskarmoutsos.gr ξεκίνησε ως σημείο συνάντησης για όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό – κάτι σαν το ραντεβού στο Κυριακάτικο τραπέζι.
SOCIAL MEDIA

Ο CHEF

Το dimitrisskarmoutsos.gr ξεκίνησε ως σημείο συνάντησης για όλους εμάς ´που αγαπάμε το καλό φαγητό – κάτι σαν το ραντεβού στο Κυριακάτικο τραπέζι.

SOCIAL MEDIA

EDITORIAL

Αγαπημένοι φίλοι,

To DimitrisSkarmoutsos.gr ξεκίνησε ως ένα portal που θα λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης για όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό – κάτι σαν το ραντεβού στο κυριακάτικο τραπέζι.

Κάθε μέρα το τραπέζι μας μεγαλώνει, νέοι φίλοι έρχονται στην παρέα μας, καινούρια αρώματα και γεύσεις κάνουν την εμφάνισή τους, νέες ιδέες και μαγειρικές καινοτομίες προστίθενται στο περιεχόμενό μας, κι όλα αυτά μας κάνουν το πιο σύγχρονο και πλήρες portal μαγειρικής.

Εδώ, ο καθένας μπορεί να βρει με απλό και γρήγορο τρόπο συνταγές για όλες τις περιστάσεις, αλλά και τα μυστικά που έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μαγειρεύοντας, Με τη μηχανή αναζήτησης συνταγών ανά υλικό ή ανά πιάτο, η αναζήτηση γίνεται ακόμα πιο εύκολη, ώστε ο χρόνος μας να αφιερώνεται δημιουργικά στη μαγειρική, στη δοκιμή νέων γεύσεων, και, φυσικά, στο μοίρασμα της περιπέτειας όλης αυτής της διαδικασίας.

Το ταξίδι τις μαγειρικής λοιπόν δεν είναι μοναχικό. Μαγειρεύουμε για να μοιραζόμαστε, να δίνουμε στους ανθρώπους μας να δοκιμάσουν, να βελτιώνουμε κάθε φορά το πιάτο μας, την τεχνική και να μαθαίνουμε να αγαπάμε το καλό ποιοτικό φαγητό. Γι’ αυτό το λόγο φιλοξενούνται εδώ συνταγές, συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες από διακεκριμένους bloggers και προβάλλονται Έλληνες παραγωγοί που με το μεράκι τους και την λαχτάρα για ποιότητα, δημιουργούν νόστιμα και μοναδικά προϊόντα.

Σας καλώ να εξερευνήσουμε παρέα τον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας και κάθε τι σχετικό με την κουζίνα.

Μέσα από το portal μου θα έρθετε πιο κοντά με τους φίλους σας, την οικογένειά σας, αλλά και μετον ίδιο σας τον εαυτό, με τον πιο νόστιμο και δημιουργικό τρόπο!

Στρώνω το τραπέζι κι ανοίγω την καρδιά μου στους καλεσμένους μου

Καλή απόλαυση!
Δημήτρης

BIO

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America.

1993

Ξεκινά τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα.

1996

Ξεκινά να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

2001

Επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου μαθαίνει τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

2005

Μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

2010

Γίνεται μέλος μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef», όπου συνεχίζει για τρία χρόνια.

2011

Μέχρι το 2015 είναι ο Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

2013

Συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy», παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας, μέχρι και το 2014.

2015

Αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό.

2016

Αναλαμβάνει την κουζίνα του Museum Restaurant, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Κηφισιά.

2017

Η τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

2017

Εμφανίζεται ως κριτής για ακόμη μια season στο MasterChef, στο κανάλι Star.

2018

Παρουσιάζει μαζί με το κωμικό Ηλία Φουντούλη την εκπομπή “Food & Friend’s”, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

2019

Η εκπομπή “Food & Friends” αλλάζει τηλεοπτική στέγη και μεταφέρεται για τη δεύτερη season της στο τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

2020

Αυτή η χρονιά βρίσκει τον Chef στο κανάλι του ANT1 με την επιτυχημένη εκπομπή “Γειτονιές στο πιάτο”.

2020

Το εστιατόριο “Museum Restaurant” του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά, μετονομάζεται σε “Natu”.

2021

Το site dimitrisskarmoutsos.gr αναβαθμίζεται και ανανεώνεται και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία στο Chef α μοιράζεται μικρά και μεγάλα του μαγειρικά μυστικά.