Κάθε νέα χρονιά έρχεται με νέους στόχους και μία γενικότερη αίσθηση ανανέωσης. Γιατί να μην ανανεώσετε λοιπόν και την κουζίνα σας, ένα μέρος που σίγουρα περνάμε όλοι πολλές ώρες από την ημέρα μας. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε την κουζίνα σας καλύτερα και να νιώσετε πιο άνετοι με την πρώτη καλημέρα!

1. Τάξη σημαίνει ανανέωση

Τα τακτοποιημένα ντουλάπια είναι από τους πιο βασικούς κανόνες για μία κουζίνα που μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε. Μερικά tips για την οργάνωση της κουζίνας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Οργανώστε λοιπόν τα ντουλάπια σας, πετάξτε ότι έχει λήξει ή ότι δεν χρειάζεστε, αλλάξτε συσκευασίες ώστε να χωράνε μέσα τα προϊόντα που θέλετε καλύτερα.

2. Μην ξεχνάτε το ψυγείο

Πολλές φορές εστιάζουμε στην εμφάνιση όταν θέλουμε να ανανεώσουμε την κουζίνα μας, ξεχνώντας πως είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού με τη μεγαλύτερη ανάγκη για λειτουργικότητα. Η οργάνωση του ψυγείου όμως είναι σημαντική για να νιώθουμε πιο ευχάριστα κάθε μέρα που επιστρέφουμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε.

3. Καλαίσθητες και πρακτικές λύσεις

Μία συχνή αλλαγή που κάνουμε σε κάθε χώρο είναι η διακόσμηση. Εισάγοντας όμως πολλά αντικείμενα για να διακοσμήσουμε την κουζίνα μας, δημιουργούμε περισσότερο «θόρυβο» και ταυτόχρονα αφαιρούμε πόντους από την λειτουργικότητα του χώρου. Δοκιμάστε αντί να προσθέσετε περισσότερα πράγματα που ίσως δεν χρειάζεστε, να αντικαταστήσετε δοχεία ή εργαλεία που βρίσκονται σε κοινή θέα (πάνω στον πάγκο ή σε ράφια) με άλλα που σας αρέσουν περισσότερο αισθητικά και ταιριάζουν με το χώρο.

4. Όσο πιο απλά, τόσο το καλύτερο

Με την ίδια λογική, αφαιρέστε από πάγκους, τραπέζια και ράφια οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Μία καθαρή και απλή κουζίνα είναι στην τελική ό,τι χρειαζόμαστε για να μας καλεί να την «επισκεφθούμε» όσο πιο πολύ γίνεται.

5. Εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους

Θυμάστε εκείνο το ντουλάπι με το περίεργο σχήμα που δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο μέσα; Δοκιμάστε άλλους συνδυασμούς με τα προϊόντα, τα σερβίτσια και τα εργαλεία σας και βρείτε τρόπο να εκμεταλλευτείτε κάθε αποθηκευτικό χώρο που έχετε διαθέσιμο.

Να θυμάστε ότι μια ανανεωμένη κουζίνα δεν σημαίνει μόνο μία όμορφη κουζίνα, αλλά και μία κουζίνα που είναι σωστά οργανωμένη ώστε να θέλουμε να μαγειρέψουμε περισσότερο!

Δημήτρης Σκαρμούτσος