Το Αυγοτάραχο είναι το προϊόν που προκύπτει από τα αφυδατωμένα αυγά του ψαριού Κέφαλος. Κατείχε σημαντική θέση στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων και του Βυζαντίου, και αναμφισβήτητα αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής μας κληρονομιάς.

To Trikalinos Αυγοτάραχο είναι ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας με κραταιά γεύση και μακρότατη επίγευση. Όσο πιο βελούδινη η υφή του, τόσο πιο πλούσιο διατροφικά.

Η εταιρία Trikalinos με μακρά ιστορία 167 ετών και εμπειρία τεσσάρων γενεών στην επεξεργασία του Αυγοτάραχου, ξεκινώντας από το 1856 συνεχώς επενδύει στην ποιοτική βελτίωση και επιστημονική έρευνα της διατροφικής αξίας του πολύτιμού αυτού θυσαυρού του τόπου μας.

Το Trikalinos Αυγοτάραχο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα μας, η εξέλιξη του οποίου μας δίνει την ευχέρεια να δημιουργήσουμε ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα, ξεπερνώντας τη παράδοση που επέβαλε να τρώγεται σκέτο ή με λίγο ψωμί.

Παντρέψτε το με όσπρια, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά σαν προσφάϊσμα, για να φέρει τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας.

Το Trikalinos Αυγοτάραχο έχει μεγάλη διατροφική αξία, καθώς έχει χαμηλότερη αλατότητα και τα επίπεδα υγρασίας του είναι σημαντικά. Για το λόγο αυτό και καθώς είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, πρέπει να συντηρείται και να φυλάσσεται στο ψυγείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, έτσι ώστε να παραμένει πάντα ζουμερό.

Προκειμένου να το κόψουμε, το αφήνουμε 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ώστε να μαλακώσει το κερί που το προστατεύει.

Κόβουμε με μαχαίρι το κομμάτι που θέλουμε να καταναλώσουμε, το ξεφλουδίζουμε από το κερί του, τυλίγουμε το υπόλοιπο με μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο, όπου μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια και προσφέροντάς μας όλα τα θρεπτικά του συστατικά, ως και τριάντα ημέρες μετά από την αρχική κοπή του.

Δημήτρης Σκαρμούτσος