Ναι έχουν και οι Chefs την ημέρα τους! Η 20η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Chef και γιορτάζεται από πολλούς αρχιμάγειρες σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν στη διατροφή και τη μαγειρική!

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται τα τελευταία 17 χρόνια, αφού θεσπίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία των chef, “WORLDCHEFS”, το 2004, υπό την ηγεσία του Bill Gallagher. Ο στόχος της ημέρας είναι να ενημερώσει για θέματα που αφορούν στο επάγγελμα του chef, την εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών, την κουζίνα και τη μαγειρική γενικότερα.

Κάθε χρόνο η παγκόσμια ομοσπονδία των chef διαλέγει και ένα διαφορετικό θέμα με βάση το οποίο διοργανώνονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις των chef ανά τον κόσμο. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συμμετέχει και φέτος στις δράσεις της ημέρας με θέμα “Healthy Food for the Future”.

Η επιλογή αυτού του θέματος δε θα μπορούσε να αφορά περισσότερο την πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια σε όλο τον πλανήτη. Το φαγητό, από την παραγωγή του ως πρώτη ύλη, μέχρι την κατανάλωση, είναι ένας σημαντικός παράγοντας και για μία υγιή ζωή, αλλά και για το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη.

Μέσω της ημέρας, ο στόχος είναι να ενημερωθούν όσο περισσότερα παιδιά και νέοι για τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση του φαγητού στη ζωή μας και στον πλανήτη. Η βιώσιμη προσέγγιση στην αντιμετώπιση του φαγητού μας, είτε αυτό αφορά το φαινόμενο του food waste, είτε στην παραγωγή των πρώτων υλών, είναι σημαντική και για την προσωπική μας υγεία, αλλά και για τον πλανήτη.

Ας ευχηθούμε λοιπόν τα επόμενα χρόνια να βρούμε όλοι μαζί μία λύση για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη. Χαρούμενη Ημέρα των Chef!

Δημήτρης Σκαρμούτσος