Αβοκάντο τοστ με bran crackers

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 bran crackers με βρώμη, Tsanos

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

4 αυγά

χυμό από 1 λάιμ

1 ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

10 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κλωναράκια φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. κύμινο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα αυγά: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό προσθέτουμε αλάτι και τα αυγά μας. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τα αυγά, οπότε αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια θερμοκρασία και αφού έρθει το νερό σε βρασμό μετράμε 5 λεπτά. Έτσι τα αυγά μας θα είναι αρκετά μαλακά αλλά όχι εντελώς ρευστά στον κρόκο.
Για το αβοκάντο: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Με ένα πιρούνι πατάμε καλά μέχρι να πάρουν υφή πάστας.
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τα λαχανικά: Κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες το ραπανάκι και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε στη άκρη.
Για τη σύνθεση: Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω σε κάθε bran cracker. Προσθέτουμε 1 μεγάλη κ.σ. από το αβοκάντο και την απλώνουμε καλά.
Προσθέτουμε επάνω στο αβοκάντο λίγες φέτες από ραπανάκι και ντοματίνια.
Με τη βοήθεια ενός κόφτη αυγού ή αν δεν έχουμε, με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε φέτες τα αυγά μας. Τοποθετούμε τις φέτες ενός αυγού πάνω σε κάθε bran cracker.
Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος