Αρνίσιο κότσι στη γάστρα με μυρωδικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

150΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια, χυμό

2 κ.σ. μουστάρδα

¼ φλ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο

1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη

1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο

1 κ.σ. ρίγανη

1κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1 κύβο βοδινού, θρυμματισμένο

αλάτι χονδρό, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

4 αρνίσια κότσια (περίπου 350 γρ./κότσι)

1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, την πάπρικα και τον κύβο βοδινού.
3 Με έναν αναδευτύρα χτυπάμε σχετικά γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας πολτός.
4 Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τα κότσια. Στη συνέχεια με όλον τον πολτό μυρωδικών που φτιάξαμε απλώνουμε καλά στο κρέας να πάει παντού.
5 Τοποθετούμε τα κότσια μέσα σε μία μεγάλη γάστρα, περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε καλά το καπάκι.
6 Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες. Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε πλευρά στα κότσια, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
7 Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να ροδίσει το φαγητό. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος