Γλυκόξινος σολομός με δαμάσκηνα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα

3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

9 αποξηραμένα δαμάσκηνα

2 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 μεγάλο καρότο  κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 γεμάτη κουτ. σούπας μέλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήμα 1 Σε ένα μπολ ρίχνω τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την ζάχαρη, τον πελτέ, το μισό τζίντζερ και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Μαρινάρω τον σολομό για περίπου μια ώρα.
Βήμα 2 Σε ένα αντιπολιτικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τον σολομό, το κρεμμύδι το καρότο τις πιπεριές και τα δαμάσκηνα για 4 - 5 λεπτά.
Βήμα 3 Προσθέτω το τζίντζερ και μαγειρεύω για περίπου 4 λεπτά.
Βήμα 4 Ρίχνω την μαρινάδα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά.
Βήμα 5 Τέλος, ρίχνω το μέλι, ανακατεύω απαλά για να διαλυθεί και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος