Λαζάνια στο φούρνο με flair

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση κιμά:

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

450 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

600 γρ. χυμός ντομάτας

1 φλ. νερό, βραστό

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση flair cottage:

1 1/2 φλ. Flair Cottage Cheese, ΦΑΓΕ

1 αυγό

1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γ. μαϊντανός, αποξηραμένος

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

 

Για τη σύνθεση:

12 λαζάνια

200 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη γέμιση κιμά: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το κιμά και το λουκάνικο.
Με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε το κιμά όσο το δυνατόν περισσότερο και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μην έχουμε ροζ κομματάκια.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Για τα λαζάνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα λαζάνια.
Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο προτείνει η συσκευασία. Στραγγίζουμε πολύ καλά με προσοχή και απλώνουμε τα λαζάνια μας σε μια επιφάνεια στρωμένη με αλουμινόχαρτο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη γέμιση flair cottage: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το cottage flair, το αυγό, τη παρμεζάνα, το μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Για τη σύνθεση: Στο ταψί που έχουμε ήδη λαδώσει απλώνουμε μια λεπτή στρώση από το κιμά μας. Από πάνω στρώνουμε 4 λαζάνια και το 1/3 του κιμά. Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης flair cottage και καλύπτουμε με ακόμη 4 λαζάνια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας με τη τελευταία στρώση να έχει γέμιση κιμά και flair cottage.
Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το τυρί

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος