Αχλάδια με μπλέ τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 αχλάδια

8-10 καρύδια, χοντροκομμένα

Φρέσκο θυμάρι, τριμμένο (συν κλωναράκια για το στόλισμα)

100 γρ. Bluecheese dressing, 17Delicatessen

4 κ.σ μέλι ή βαλσάμικο

150 γρ. μπλε τυρί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC.
2 Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια, αδειάζοντας και λίγο από τη μέση του κάθε αχλαδιού.
3 Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα πυρέξ ή σε μια μικρή γάστρα.
4 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί και το τριμμένο θυμάρι με ένα πιρούνι μέχρι να «σπάσει» το τυρί.
5 Απλώνουμε 1 κ.γ. από το dressing σε κάθε αχλάδι.
6 Με ένα κουτάλι γεμίστε τη μέση των αχλαδιών με το τυρί.
7 Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να μελώσουν.
8 Αποσύρουμε από τον φούρνο, τοποθετείστε τα σε μια ωραία πιατέλα και προσθέστε από πάνω το μέλι ή το βαλσάμικο, τα σπασμένα καρύδια και τα κλωναράκια από το θυμάρι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος