Αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. κιμά αρνίσιο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. ανθόμελο

½ φλιτζάνι πρόβειο γιαούρτι

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. κύμινο σκόνη

2 κ.σ. φρυγανιά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τον κιμά, το λιωμένο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα υλικά.
2 Bάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
3 Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά.
4 Σερβίρουμε με συνοδεία από σαλάτα, ρύζι ή πατάτες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος