02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω-γύρω. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γ. αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ώστε να γίνει ένα απαλό μείγμα. |
3 | Το καλύπτουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία-μιάμιση ώρα. |
4 | Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα βουτύρου-μελιού. Σε ένα μικρό τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι. Το αφήνουμε να φουσκώσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά. |
5 | Σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό μέλι και ανακατεύουμε. |
6 | Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη σάλτσα σε ένα σκεύος από την προηγούμενη μέρα. |
7 | Όταν φουσκώσει η ζύμη, λαδώνουμε τους μαγειρικούς κρίκους (ιδανικά 4x9εκ), ζεσταίνουμε το γκριλ και τους ζεσταίνουμε για λίγη ώρα. |
8 | Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και βάζουμε τους κρίκους στο τηγάνι. Βάζουμε με μια κουτάλα μείγμα μέσα στους κρίκους, μέχρι τη μέση. |
9 | Αφήνουμε τις τηγανίτες να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να κάτσει και να σκάσουν οι φούσκες στην κορυφή. |
10 | Σηκώνουμε προσεκτικά τους κρίκους. Ψήνουμε τις τηγανίτες στο γκριλ σε ένα ταψί για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα βουτύρου και μελιού. |