02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Για το γλάσο καρύδας: | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα καρύδας, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη. |
Για το κέικ: | Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά. |
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. | |
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τις βανίλιες και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. | |
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, που έχουμε από πριν λαδώσει και αλευρώσει καλά. | |
Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. | |
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο καρύδας. | |
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη καρύδα, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. |