Αφράτο κέικ με γλάσο καρύδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο καρύδας:

200 γρ. ζάχαρη άχνη

25 ml γάλα, ζεστό

1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας

 

Για το κέικ:

6 αβγά

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Kore

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ.γ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες, σκόνη

½ φλ. καρύδα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Για το γλάσο καρύδας: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα καρύδας, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.
Για το κέικ: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τις βανίλιες και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, που έχουμε από πριν λαδώσει και αλευρώσει καλά.
Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο καρύδας.
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη καρύδα, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος