Αγκινάρες στον ατμό με σάλτσα βουτύρου και σκόρδου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες αγκινάρες

½ λεμόνι

½ φλ. βούτυρο Lurpak Soft, ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό.
2 Απομακρύνουμε καφέ φύλλα και κόβουμε τα κεφάλια τους - την κορυφή τους. Κόβουμε και τα αγκάθια, αν υπάρχουν.
3 Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα με καλάθι ατμού και βάζουμε τις αγκινάρες στο καλάθι. Αλατοπιπερώνουμε.
4 Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι τα φύλλα να βγαίνουν εύκολα και να μαλακώσουν οι καρδιές τους (δοκιμάζουμε και με ένα μαχαίρι), για 70-80 λεπτά.
5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με λεμόνι.
6 Ανακατεύουμε το σκόρδο και το βούτυρο σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τις αγκινάρες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος