02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό. |
2 | Απομακρύνουμε καφέ φύλλα και κόβουμε τα κεφάλια τους - την κορυφή τους. Κόβουμε και τα αγκάθια, αν υπάρχουν. |
3 | Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα με καλάθι ατμού και βάζουμε τις αγκινάρες στο καλάθι. Αλατοπιπερώνουμε. |
4 | Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι τα φύλλα να βγαίνουν εύκολα και να μαλακώσουν οι καρδιές τους (δοκιμάζουμε και με ένα μαχαίρι), για 70-80 λεπτά. |
5 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με λεμόνι. |
6 | Ανακατεύουμε το σκόρδο και το βούτυρο σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τις αγκινάρες. |