Αγκινάρες λεμονάτες με μυρωδικά στο φούρνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 λεμόνια, το χυμό

20 μέτριες φρέσκιες αγκινάρες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. αλεύρι

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

½ φλ. θυμάρι

2 κ.σ. δεντρολίβανο, Μπαχαρικά Ήλιος

2 φλ. ζωμός λαχανικών

½ λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το χυμό των λεμονιών.
2 Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κρατάμε τις καρδιές και τις κόβουμε στα 4. Κάθε μία αγκινάρα που καθαρίζουμε την τοποθετούμε στο μπολ με το λεμονόνερο για να μη μαυρίσει.
3 Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
4 Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
5 Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών.
6 Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
7 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας αφαιρώντας τις φέτες λεμονιού.
8 Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο, μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος