02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το χυμό των λεμονιών. |
2 | Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κρατάμε τις καρδιές και τις κόβουμε στα 4. Κάθε μία αγκινάρα που καθαρίζουμε την τοποθετούμε στο μπολ με το λεμονόνερο για να μη μαυρίσει. |
3 | Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. |
4 | Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. |
5 | Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών. |
6 | Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. |
7 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας αφαιρώντας τις φέτες λεμονιού. |
8 | Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο, μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε. |