Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο, σπανάκι και πανσέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα

1 κρεμμύδι, κομμένο

100 γρ. πανσέτα, κομμένη σε μικρές λωρίδες

200 γρ. μανιτάρια, σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη

400 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, θρυμματισμένο

300 ml ζωμός κότας

200 γρ. crème fraîche

100 γρ. baby σπανάκι

75 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

 

Για τις κρέπες:

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά

1 ¼ φλ. γάλα

3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για λάδωμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη γέμιση: 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πανσέτα και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά.
3 Ρίχνουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, την crème fraîche και βράζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθεί για 30 δευτερόλεπτα.
Για τις κρέπες: 1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο.
2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
3 Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
Για τη σύνθεση: 1 Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας. Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες. Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
2 Πασπαλίζουμε τις κρέπες με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Δημήτρης Σκαρμούτσος