01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη γέμιση: 1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πανσέτα και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. |
3 | Ρίχνουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, την crème fraîche και βράζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθεί για 30 δευτερόλεπτα. |
Για τις κρέπες: 1 | Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο. |
2 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. |
3 | Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. |
Για τη σύνθεση: 1 | Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας. Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες. Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. |
2 | Πασπαλίζουμε τις κρέπες με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές. |