01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε στην πιο χαμηλή σκάλα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. |
2 | Καθώς το βούτυρο αρχίζει να διαλύεται, θα δούμε τη ζύμη να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Όσο όμως χτυπάμε, τα ψίχουλα θα εξαφανίζονται και θα αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη. Εάν αυτό δε συμβεί, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρύο νερό, ίσα-ίσα για να ζωντανέψει η ζύμη και να ξεκολλάει από τις άκρες του κάδου. |
3 | Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε καλυμμένη με μεβράνη για 60 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κατσικίσιο τυρί και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη μας και δουλεύουμε τη ζύμη, χωρίς να πιέζουμε πολύ. |
6 | Την αναποδογυρίζουμε κάποιες φορές, αλευρώνουμε και συνεχίζουμε. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. Απλώνουμε με τον πλάστη τη ζύμη λίγο μεγαλύτερη από διάμετρο 28 εκ. για να καλύψει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. |
7 | Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την πατάμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσει στα τοιχώματα, με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ξεροψημένο χρώμα. |
8 | Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη γέμιση στη ζύμη και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια. |
9 | Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα σύκο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φέτες των φρέσκων σύκων και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. |
10 | Επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να σταθεί. |
11 | Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη. Αφαιρούμε την τάρτα από την ταρτιέρα και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή. |