Αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. καπνιστός σολομός Σπάρτης

1 μάτσο φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

3 αβγά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. γάλα

30 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
2 Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε τον άνηθο, το πεκορίνο, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας.
4 Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις γεμίζουμε στα 2/3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος