Αλμυρά μάφιν με τυρί, ελιές, λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

120 γρ. λιαστή ντομάτα  ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

100 ml γάλα

50 γρ. ελαιόλαδο

3 αβγά

150 γρ. Arla mozzarella, τριμμένη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη mozzarella.
2 Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
3 Λαδώνουμε τα φορμάκια για μάφιν και προσθέτουμε το μίγμα ώστε να το γεμίσει έως 3/4. Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος