Αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκι και τσένταρ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

360 γρ. (3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

220 ml γάλα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

130 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα

10 φέτες τσένταρ, κομμένες σε κυβάκια, Royal

1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και σε ένα ταψί για μάφινς βάζουμε 10 θήκες.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό, το γάλα και χτυπάμε με σύρμα.
4 Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το μίγμα αλευριού και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5 Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το τσένταρ, το κρεμμυδάκι, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, ομοιογενές μίγμα.
6 Μοιράζουμε το μίγμα στις 10 θήκες για μάφινς.
7 Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 170C, μέχρι τα μάφινς να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
8 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά, να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος