Αλμυρά μάφινς με πανσέτα, γραβιέρα και κρεμμυδάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

100 ml ελαιόλαδο

2 μεγάλα αβγά

300 ml γάλα

100 γρ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε καρέ

80 γρ. γραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου

επιπλέον γραβιέρα με 5 πιπέρια. τριμμένη για το πασπάλισμα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Βάζουμε χάρτινες θήκες σε ταψί για μάφινς 12 θέσεων.
3 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το λάδι, τα αβγά και το βουτυρόγαλα.
5 Ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
6 Προσθέτουμε την χοιρινή καπνιστή πανσέτα με μυρωδικά, τη γραβιέρα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά.
7 Χωρίζουμε το μίγμα στις 12 θέσεις για μάφινς.
8 Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
9 Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος