Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά, μεγάλα

1/2 φλ. γάλα

3/4 φλ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

140 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο, Φρεσκούλης

1/2 φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια

75 γρ. προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες

1/4 κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
2 Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.
4 Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
5 Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5 λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.
6 Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος