Αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα, κεφαλοτύρι και ελιές

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. γραβιέρα

½ φλ. κεφαλοτύρι

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι Χιών χονδρό, χωρίς πρόσθετα

¼ κ.γ. πιπέρι

¼ κ.γ. θαλασσινό ιωδιούχο ψιλό αλάτι, Χιών

¾ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
2 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μπάλα από ζυμάρι.
3 Προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4 Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά, να σφίξει.
5 Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος. Με κουπ πατ ή αν δεν έχουμε με ένα ποτήρι κόβουμε σε στρόγγυλα μπισκότα.
6 Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.
7 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε δοχείo, που κλείνει αεροστεγώς.
Δημήτρης Σκαρμούτσος