01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κεφαλογραβιέρα, το κύμινο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. |
2 | Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. |
3 | Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την σχηματίζουμε σε ρολό το οποίο τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. |
4 | Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, αφαιρούμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. |
5 | Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε μπισκότου με το γάλα και πασπαλίζουμε με τους σπόρους κύμινου. Ψήνουμε για 20 λεπτά και αμέσως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. |
6 | Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα αποσύρουμε από το ταψί και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο. |