Αλμυρά μπισκότα με κύμινο και κεφαλογραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό

100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη, Συνεταιρισμός Πάρου

2 κ.σ. σπόρους κύμινου

1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2-3 κ.σ. κρύο νερό

3 κ.σ. γάλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κεφαλογραβιέρα, το κύμινο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
2 Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
3 Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την σχηματίζουμε σε ρολό το οποίο τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
4 Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, αφαιρούμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
5 Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε μπισκότου με το γάλα και πασπαλίζουμε με τους σπόρους κύμινου. Ψήνουμε για 20 λεπτά και αμέσως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
6 Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα αποσύρουμε από το ταψί και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος