Αλμυρά muffins με καρότο, κολοκυθάκι και άνηθο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ κούπα κλασσικό ελαιόλαδο, Xriselia

½ κούπα καρότο, τριμμένο

½ κούπα κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα

½ κούπα φέτα, σπασμένη

2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

¾ κούπας γάλα

2 αυγά

2 κ.γ. αλάτι χοντρό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για muffins με 12 θήκες.
2 Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Με μια κουτάλα ανακατεύοντας προσθέτουμε την ζάχαρη, το καρότο, τα κολοκυθάκια, το τυρί και τον άνηθο.
3 Σε μια δεύτερη λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια μεταλλική κουτάλα.
4 Χωρίζουμε το μίγμα ισομερώς στις θήκες των muffins.
5 Πασπαλίζουμε τις θήκες με την ζύμη με το χοντρό αλάτι και ψήνουμε το ταψί για 12-15 λεπτά, μέχρι τα muffins να ψηθούν στο κέντρο. Ελέγχουμε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα και όταν την βγάλουμε θα πρέπει να είναι καθαρή.
6 Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν στις θήκες για 5 λεπτά και τα αφαιρούμε. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος