Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, προσούτο και cheddar

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα αβγά

½ φλ. γάλα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3/4 φλ. cheddar, τριμμένο

140 γρ. σπανάκι, Φρεσκούλης

1 φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια

60 γρ. προσούτο, κομμένο σε μακριές λεπτές φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε cheddar, το σπανάκι και την πιπεριά.
3 Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις και από πάνω βάζουμε το προσούτο.
4 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
5 Αφαιρούμε τα μάφινς από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
6 Αφαιρούμε τα μάφινς από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος