02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα pancakes: | Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό. |
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. | |
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε. | |
Αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για τα αλμυρά pancakes για 30 λεπτά το λιγότερο. | |
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει. Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 1/4 φλ. μίγμα για πάνκεϊκ. | |
Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό από την άλλη πλευρά. Διατηρούμε τα αφράτα αλμυρά πάνκεϊκς ζεστά σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα. | |
Για τη σάλτσα ολαντέζ: | Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει όσπου να αρχίσει να κοχλάζει. |
Όσο το βούτυρο λιώνει, προσθέτουμε τους κρόκους και το ξίδι σε ένα μεσαίο μεταλικό σκεύος. Τοποθετούμε το σκεύος με τους κρόκους πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και χτυπάμε καλα με ένα σύρμα μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Ο πάτος του μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο νερό που βράζει από κάτω, αλλά απλά να ζεσταίνεται από τους ατμούς, προκειμένου να μην γίνουν οι κρόκοι ομελέτα. | |
Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το μεταφέρετε αμέσως σε μία κανάτα ή σε έναν δοσομετρητή με στόμιο και το ρίχνετε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. | |
Μόλις τελειώσει το βούτυρο και η ολαντέζ έχει πήξει αρκετά (σε 2-3 λεπτά), αλατοπιπερώνετε, προσθέτουμε το λεμόνι και τη μουστάρδα σε σκόνη. | |
Για τη σύνθεση: | Όταν τελειώσουμε με τα φανταστικά αλμυρά πάνκεϊκς, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεϊκς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι. Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα. |