Αλμυρό κέικ με αλλαντικά, ελιές και φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη κομμένες σε καρεδάκια

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη

100 γρ. σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο

150 γρ. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες

200 γρ. φέτα τριμμένη

8 αβγά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
2 Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Γεμίζουμε με το μίγμα, το απλώνουμε να στρωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 45-50 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος