Αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. τσ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

1/2 φλ. τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

100 γρ. γιαούρτι

1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο

3 αβγά

1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το τυρί.
3 Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
4 Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.
5 Ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ξεφορμάρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος