Αλμυρό κέικ με γραβιέρα, καπνιστό χοιρινό και μυρωδικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ελαιόλαδο

140 γρ. γάλα

4 αβγά

250 γρ. γραβιέρα Συνεταιρισμού Πάρου, τριμμένη

170 γρ. καπνιστή χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε κομματάκια

3 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο

λίγο καπνιστή πάπρικα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.
4 Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
5 Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, χρησιμοποιώντας το μίξερ. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας.
6 Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 με 35 λεπτά.
7 Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος