01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. |
2 | Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
4 | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. |
5 | Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει. |
6 | Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα. |
7 | Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά. |