Αλμυρό κέικ με μπέικον, ελιές και γραβιέρα Κρήτης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

50 γρ. ελαιόλαδο

140 γρ. γάλα

250 γρ. γραβιέρα

170 γρ. μπέικον γεμιστό, κομμένο σε κομματάκια

150 γρ. ελιές πράσινες

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
5 Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
6 Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.
7 Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος