Ανοιχτή πίτα χωριάτικη σαλάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι

1 γιαούρτι στραγγιστό

2 αβγά

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ρίγανη, κατά βούληση

5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές  φέτες

βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα

2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα

1 πράσινη πιπεριά , κομμένη σε λεπτές ροδέλες

10 ελιές , χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

15-20 ντοματίνια , κομμένα στη μέση

φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνιτούρα

κάπαρη, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, νοστιμίζουμε το μίγμα με αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
2 Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
4 Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός στρόγγυλου ταψιού διαμέτρου 22 εκ.
5 Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.
6 Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. Αδειάζουμε τη γέμιση φέτας-λιαστής ντομάτας στην πίτα.
7 Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη γέμιση το κρεμμύδι εναλλάξ με τις πιπεριές και τις ελιές.
8 Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης κουρού με τα ντοματίνια και αλατίζουμε πάλι. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης σε ρολό προς τα μέσα, γύρω απο τη γέμιση.
9 Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
10 Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και κάπαρη και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος