01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, νοστιμίζουμε το μίγμα με αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
2 | Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. |
4 | Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός στρόγγυλου ταψιού διαμέτρου 22 εκ. |
5 | Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. |
6 | Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. Αδειάζουμε τη γέμιση φέτας-λιαστής ντομάτας στην πίτα. |
7 | Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη γέμιση το κρεμμύδι εναλλάξ με τις πιπεριές και τις ελιές. |
8 | Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης κουρού με τα ντοματίνια και αλατίζουμε πάλι. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης σε ρολό προς τα μέσα, γύρω απο τη γέμιση. |
9 | Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της. |
10 | Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και κάπαρη και σερβίρουμε. |