Αρακάς σοτέ με καπνιστό χοιρομέρι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

1/2 φλ κίτρινο κρεμμύδι,σε μικρούς κύβους

1 κ.γ. αλάτι χοντρό

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 φλ καπνιστό χοιρομέρι,  μαγειρεμένο,  σε μικρούς κύβους

2 πακέτα κατεψυγμένος αρακάς των 450 γρ

1/4 φλ νερό

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, λεπτοτριμμένο

1 κ.γ. χυμός λεμονιού,  φρεσκοστυμμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι που κλείνει καλά σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το γυρνάμε γύρω-γύρω να λιώσει και να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 1/2 κγ. αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά.
3 Βάζουμε και το καπνιστό χοιρομέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, προσθέτουμε τον αρακά, το νερό και το 1/2 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε.
4 Μαγειρεύουμε με το καπάκι, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά, μέχρι ο αρακάς να γίνει, για 6 λεπτά.
5 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, ή βάζουμε και επιπλέον χυμό λεμονιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος