01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι που κλείνει καλά σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το γυρνάμε γύρω-γύρω να λιώσει και να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. |
2 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 1/2 κγ. αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά. |
3 | Βάζουμε και το καπνιστό χοιρομέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, προσθέτουμε τον αρακά, το νερό και το 1/2 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. |
4 | Μαγειρεύουμε με το καπάκι, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά, μέχρι ο αρακάς να γίνει, για 6 λεπτά. |
5 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, ή βάζουμε και επιπλέον χυμό λεμονιού. |