01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το γλάσο: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τον κύβο κότας και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα μηλόξιδου, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη. |
Για τις πατάτες: | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. |
Για το χοιρινό: | Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στην πέτσα του κρέατος. Ρίχνουμε γύρω από το κρέας τις πατάτες και τα πορτοκάλια και τα περιχύνουμε με το μείγμα για πατάτες που φτιάξαμε. |
Περιχύνουμε το χοιρινό με το μισό γλάσο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει. | |
Κάθε 1/2 ώρα με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με το υπόλοιπο γλάσο που κρατήσαμε, μέχρι να τελειώσει. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |