Αργοψημένο χοιρινό ρολό με γλάσο κρέμας μηλόξιδου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

130΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

½ φλ. βούτυρο, λιωμένο

1 κύβο κότας

½ φλ. κρέμα μηλόξιδου με στέβια*

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.γ. πάπρικα

 

Για τις πατάτες:

½ φλ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια, χυμό

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για το χοιρινό:

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι

2 κ.σ. καρφάκια γαρύφαλλο

1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

2 πορτοκάλια, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το γλάσο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τον κύβο κότας και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα μηλόξιδου, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.
Για τις πατάτες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Για το χοιρινό: Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στην πέτσα του κρέατος. Ρίχνουμε γύρω από το κρέας τις πατάτες και τα πορτοκάλια και τα περιχύνουμε με το μείγμα για πατάτες που φτιάξαμε.
Περιχύνουμε το χοιρινό με το μισό γλάσο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει.
Κάθε 1/2 ώρα με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με το υπόλοιπο γλάσο που κρατήσαμε, μέχρι να τελειώσει. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος