01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε τα κουκιά, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι. |
2 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε. |
3 | Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. |
4 | Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύουμε στην κρέμα γάλακτος ή στο γιαούρτι μισό φλιτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένο, το κορνφλάουρ και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. |
5 | Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε. |