Αρνάκι με αγκινάρες και κουκιά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή σπάλα)

8 αγκινάρες

1/2 κιλό φρέσκα κουκιά

2 κρεμμύδια ξερά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι άνηθο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κουταλιά σούπας θυμάρι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 2-3 λεμόνια

2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε τα κουκιά, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.
2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.
3 Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
4 Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύουμε στην κρέμα γάλακτος ή στο γιαούρτι μισό φλιτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένο, το κορνφλάουρ και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.
5 Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος