01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού. Σοτάρουμετο αρνί από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. |
2 | Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. |
3 | Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τη μουστάρδα και το κρασί, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
4 | Προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μπαχάρι και τον κουρκουμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 50 περίπου λεπτά. |
5 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα μηλόξιδου, το κορν φλάουρ, 1 κ.σ. νερό και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα. |
6 | Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι και να γίνει τρυφερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο κι άλλο νερό, ώστε να έχει αρκετό ζουμί. |
7 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με το μαϊντανό και σερβίρουμε. |