01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. |
2 | Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα πορτοκαλιού.Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. |
3 | Με ένα μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στο αρνί και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφουμε καλά το αρνάκι με το υπόλοιπο μείγμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στο στρώμα πατάτας. Περιχύνουμε το αρνί με το μείγμα πορτοκαλιού, που έχει περισσέψει. |
4 | Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν οι πατάτες. Ελέγχουμε ανά 20-30 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί μας αν δούμε ότι οι πατάτες μας στεγνώνουν. |
5 | Σερβίρουμε ζεστό και μπορούμε να συνοδέψουμε με δροσερή σαλάτα. |