Αρνί με φασολάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

7/8 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1. 800 γρ. αρνί, (πόδι ή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο), κομμένο σε μερίδες

1 ½ φλ. νερό

3 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες

4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 κιλό φασολάκια, καθαρισμένα

1 κιλό πατάτες, τεμαχισμένες

½  γεμάτη κ.σ. μέντα φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 γεμάτη κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 γεμάτη κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα κανέλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
2 Προσθέτουμε το νερό, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και 1 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
3 Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες, τη μέντα, τον άνηθο, το μαϊντανό, την κανέλα, το υπόλοιπο αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και άλλο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος