Αρνί σούπα αυγολέμονο (Λευκάδα)

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό αρνί (μπροστινό πόδι)

4-5 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

αλάτι-πιπέρι

2 αβγά

2-3 λεμόνια

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια και το βράζουμε με νερό και αλάτι. Στην αρχή ξαφρίζουμε. Θα χρειαστεί περίπου 1 1/2 ώρα σε δυνατή φωτιά.
2 Όταν βράσει, βγάζουμε το αρνί, το τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.
3 Το ζουμί από το βράσιμο του αρνιού θα το χρειαστούμε για να βράσουμε το ρύζι. Σουρώνουμε επομένως το ζουμί, αφαιρούμε τυχόν λίπος που έχει μείνει και προσθέτουμε νερό.
4 Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προσέχοντας να μη χυλώσει. Στο τέλος χτυπάμε καλά τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών. Ενώ το ρύζι είναι ακόμη πολύ ζεστό, αυγοκόβουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος