Αρνί στο φούρνο με πατάτατες και κόκκινη σάλτσα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά αρνίσιο μπούτι

6 σκελίδες σκόρδο

1 μάτσο ρίγανη

1 λεμόνι ξύσμα και χυμός

αλάτι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό μικρές πατάτες

400γρ ντομάτα κονκασέ

1 μεγάλη χούφτα ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Με ένα γουδοχέρι λιώνουμε το σκόρδο, τη 1/2 ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
2 Με ένα μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στο αρνί και μπήγουμε με τα δάχτυλά μας μπόλικη πάστα μείγματος. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όση πάστα μείγματος έχει περισσέψει.
3 Τοποθετούμε το κρέας ανάμεσα στις πατάτες, ψήνουμε για 20 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο ενδιάμεσο περιχύνουμε μια-δύο φορές το κρέας με τους χυμούς του και γυρνάμε τις πατάτες.
4 Αφαιρούμε το κρέας από το ταψί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ρίγανη στις πατάτες και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τις κρατάμε ζεστές.
5 Επιστρέφουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και τις ελιές στους χυμούς από το ταψί και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το αρνί με τις πατάτες και τη σάλτσα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος