02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. |
3 | Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα. |
4 | Ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε ακόμη 5-6 λεπτά. |
Για το κόκκινο τζατζίκι: | Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ψήνουμε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180°C για 1 1/2 ώρα μέσα σε αλουμινόχαρτο. |
Μόλις κρυώσουν καλά τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. | |
Τρίβουμε το αγγούρι στο τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. | |