Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. αρνίσιος κιμάς, από μπούτι

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1/2 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

2 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κ.σ. Red Pepper Sause, Tabasco

1/2 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το κόκκινο τζατζίκι:

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 μεγάλα παντζάρια

3 σκελίδες σκόρδο

150 γρ. αγγούρι

20 ml ελαιόλαδο

αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
3 Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα.
4 Ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε ακόμη 5-6 λεπτά.
Για το κόκκινο τζατζίκι: Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ψήνουμε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180°C για 1 1/2 ώρα μέσα σε αλουμινόχαρτο.
Μόλις κρυώσουν καλά τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Τρίβουμε το αγγούρι στο τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος