Αρνίσια κεμπάπ στη σχάρα με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο 2 φορές

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 σκ. σκόρδου τριμμένες

1 κρεμμύδι τριμμένο

1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη

1/2 κ.γ. κοπανισμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

1κ.γ. ρίγανη ξερή

1 κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

2 μέτριες φέτες ψωμί μουλιασμένες

αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από τα σουβλάκια, μέτριου πάχους.
2 Τα βάζουμε στο ψυγείο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα τουλάχιστον. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
3 Αν δεν έχουμε ψησταριά με κάρβουνα, μπορούμε να ψήσουμε σε σχαροτήγανο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος