Αρνίσια παϊδάκια με πετιμέζι bbq σάλτσα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια παϊδάκια

1/2 μάτσο ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Για την bbq σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

1 φλιτζάνι πετιμέζι

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

1 φλιτζάνι κέτσαπ

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι χυμό ανανά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα παϊδάκια: Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με όλα τα υλικά για μια μέρα στο ψυγείο και ψήνουμε στην σχάρα 4 λεπτά κάθε πλευρά.
Για την bbq σάλτσα: Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλουμε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, την αφήνουμε λίγο περισσότερο στη φωτιά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος