Αρνίσια παϊδάκια με πετιμέζι και σάλτσα bbq

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια παϊδάκια

1/2 ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1/2 ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένη

ελαιόλαδο, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για την bbq σάλτσα:

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

1 φλ. πετιμέζι

2 κ.σ. ξύδι, κόκκινο

3 κ.σ. σως barbecue, 17Delicatessen

1 φλ. κέτσαπ

1 φλ. χυμό ντομάτα

1 φλ. νερό

1 φλ. χυμό ανανά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα παϊδάκια: Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με όλα τα υλικά για μια μέρα στο ψυγείο και ψήνουμε στην σχάρα 4 λεπτά κάθε πλευρά.
Για την bbq σάλτσα: Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλουμε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, την αφήνουμε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος