Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

165΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για το αρνί με τα λαχανικά:

2 κομμάτια καρέ αρνιού (άκοπα 2- 2 ½ κιλά)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

750 γρ. ανάμικτα σοταρισμένα λαχανικά, (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κόκκινες πιπεριές)

 

Για τη σάλτσα:

2/3 φλ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό

4 κ.γ. θυμάρι, ξερό

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

1  κ.γ. μέλι

3 κ.σ. μουστάρδα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.
Για το αρνί με τα λαχανικά: Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.
Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Περίπου 10 λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος