Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα κεράσι – Πόρτο και κρέμα βαλσάμικου ρόδι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

12 αρνίσια παϊδάκια (150 γρ. / παϊδάκι)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

9 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. κρασί Πόρτο

1/2 φλ. ζωμό κότας

1/2 φλ. αποξηραμένα κεράσια

9  κ.σ. μαρμελάδα κεράσι

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι

1 κ.γ. κάρδαμο

φύλλα φασκόμηλου, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
2 Βάζουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι σε δόσεις και μαγειρεύουμε 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι τα παϊδάκια να ροδίσουν και να έχουν το επιθυμητό ψήσιμο.
3 Αφήνουμε τα παϊδάκια στην άκρη και στραγγίζουμε το τηγάνι. Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
4 Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κότας, τα κεράσια, τη μαρμελάδα κεράσι, την κρέμα βαλσάμικου ρόδι και το κάρδαμο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να δέσει η σάλτσα.
5 Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα παϊδάκια. Γαρνίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος