01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Σε ένα ταψί βάζουμε τα παϊδάκια και γύρω-γύρω από το κρέας το τεμαχισμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. |
3 | Βάζουμε το ταψί στη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση και ψήνουμε για 30-45 λεπτά. |
4 | Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. |
5 | Λιώνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου με ένα γουδοχέρι για να βγάλουν το άρωμά τους, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο κρεμμύδι. |
6 | Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι για άλλα 15 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν πολύ. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο. |
7 | Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και έπειτα το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας αρκετά γρήγορα με αναδευτήρα. |
8 | Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, αραιώνουμε τη μισή και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη σάλτσα, μαζί με την κρέμα γάλακτος. |
9 | Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο, ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ζεστό μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη, μέχρι να γίνει το κρέας. |
10 | Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κάρδαμο και σερβίρουμε. |