Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα πορτοκάλι-βαλσάμικο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

8 αρνίσια παϊδάκια

1 κ.γ. αλάτι

½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
2 Προσθέτουμε τα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα παϊδάκια από το μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
3 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παϊδάκια για 5 περίπου λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.
4 Τοποθετούμε το ξύδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 3 λεπτά. Περιχύνουμε το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι πάνω από αρνί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος